ناخنک چشم
ناخنک چشم
ناخنک چشم ، در واقع بافتی صورتی رنگ و برآمده می باشد که به دنبال تغییرات دژنراسیون الاستیک در قسمت ملتحمه چشم و بخش تحتانی آن ؛ یعنی تنون رخ می دهد و در قرنیه چشم ظاهر می گردد.
در ارتباط با روند رشد ناخنک چشم ؛ بهتر است بدانید که رشد بعضی از آن ها بعد از رسیدن به اندازه ای خاص ، توقف یافته و در مقابل ، رشد برخی دیگر از آن ها تا پایان عمر تداوم می یابد ؛ البته لازم به ذکر است که رشد این نوع از ناخنک ها تدریجی بوده و روند کندی دارد.
در مواردی که ناخنک در حال رشد است ، باید حتما تحت درمان قرار گیرد ؛ چرا که ناخنک چشم در صورت پیشروی رشد ، می تواند به انسداد کامل مسیر بینایی بیانجامد.
باید متذکر شد که ناخنک چشم بعد از آب مروارید ، یکی از رایج ترین مواردی است که در راستای درمان آن ؛ انجام عمل جراحی ، ضروری می باشد.
روند شکل گیری ناخنک چشم به چه صورت است ؟
ناخنک چشم در وهله اول ، به شکل یک بافت در ناحیه ملتحمه چشم بیمار بروز یافته و رنگ آن سفید است.
این بافت ، تدریجا در جهت قرنیه چشم رشد پیدا کرده و از آن جا که عروق خونی زیادی در این بخش از چشم موجود است ، رنگ آن به صورتی و در برخی موارد به قرمز متمایل می شود.
علل به وجود آورنده ناخنک چشم
- وراثت و ژنتیک : از جمله رایج ترین دلایل ایجاد کننده ناخنک چشم به شمار می رود.
- جنسیت : از دیگر عواملی است که در ابتلا به این عارضه چشمی ، اثر گذار می باشد ؛ به طوری که معمولا افراد مبتلا به این بیماری را زنان تشکیل می دهند.
- آب و هوا و جغرافیا : نواحی گرم و خشک و نیز مناطق آفتاب خیز ، بیش از دیگر مناطق ؛ افراد را در معرض ابتلا به ناخنک چشم قرار می دهند ، لذا شاهد آن هستیم که افراد ساکن مناطق با آب و هوای گرم و خشک و همچنین افرادی که در فضاهای بدون سقف فعالیت دارند و در معرض تابش اشعه فرابنفش خورشید می باشند ؛ بیشتر از دیگر افراد ، مستعد ابتلا به این عارضه هستند.
از این رو در بین فصول سال ، فصل تابستان به دلیل تابش مستقیم اشعه خورشید ؛ بیش از سایر فصول احتمال پیدایش ناخنک چشمی را افزایش می دهد.
لازم به ذکر است که آلودگی هوا ، باد شدید و گرد و غبار و ذرات موجود در هوا نیز از جمله شایع ترین علل بروز ناخنک چشمی به شمار می روند.
نشانه های ناخنک چشم چیست؟
ناخنک چشمی در مراحل اولیه ، غالبا هیچ گونه علامتی نداشته و خیلی کوچک و کمرنگ است ؛ به طوری که حتی علائمی اعم از سوزش و خارش را نیز به دنبال ندارد.
اما توجه داشته باشید که ناخنک چشم به تدریج ، منجر به پیدایش ضایعه ای بر روی قرنیه شده و بدین ترتیب بر روی بینایی فرد تاثیر سوء گذاشته و به تاری دید می انجامد.
شایان ذکر است که چنانچه رشد ناخنک چشمی ، پیشروی کرده و سایز آن بزرگ شود ؛ می تواند سبب انسداد بینایی شده و همچنین موجب بروز تغییر در انحنای قرنیه گردد که این اتفاقات در نهایت منتج به کاهش میدان دید بیمار شده و وی را ملزم به انجام جراحی خواهند نمود.
درمان ناخنک چشم
در مواردی که ناخنک کوچک بوده و علائمی از قبیل سوزش ، قرمزی و خارش به همراه نداشته باشد ، درمان خاصی نیاز نخواهد داشت.
اما در صورتی که سبب بروز التهاب در چشم ها شده و قرمزی و سوزش چشم ها را به دنبال داشته باشد ، ممکن است پزشک با تجویز قطره های اشک مصنوعی اقدام به کنترل علائم این عارضه نماید.
توجه نمایید چنانچه ناخنک موجب بروز التهاب شدید چشمی گردد ، احتمالا پزشک از طریق تجویز قطره های ضدالتهاب و قطره های استروئیدی ، نسبت به تسکین علائم بیماری اقدام خواهد نمود.
در مواردی که سایز ناخنک ها رشد زیادی داشته باشد ، ممکن است فرد دچار آستیگماتیسم و به دنبال آن تاری دید شود ؛ در چنین مواردی فرد نیازمند جراحی ناخنک چشم خواهد بود.
هزینه عمل ناخنک چشم
بیمار جهت اطلاع از هزینه نهایی عمل جراحی ناخنک چشم ، باید در ابتدا توسط پزشک مورد بررسی و آنالیز دقیق قرار گیرد.
پس از انجام معاینات مورد نیاز ، هزینه قطعی جراحی ناخنک چشم توسط پزشک به بیمار ابلاغ می گردد.