کاشت لنز

به طور کلی لنز های داخل چشمی به دو دسته تقسیم می شوند که دسته ای از آن ها مابین قرنیه و عنبیه قسمت رنگی چشم (اتاق قدامی) قرار داشته و دسته دیگر به روی عدسی و پشت عنبیه (اتاق خلفی چشم ) قرار می گیرند. کاشت لنز داخل چشمی ، در حقیقت نوعی عمل جراحی است که به منظور تصحیح بینایی بیمار صورت می گیرد. در ادامه کلینیک تخصصی نورنگاه اطلاعات بیشتری از این پروسه جراحی ارائه می دهد. درصورتی که شما نیز قصد انجام این فرآیند را دارید ، پیشنهاد می دهیم در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

 

کاشت لنز

 

کاشت لنز داخل چشمی

بسیاری از افراد دارای ضعف یا کاستی در چشمان خود ، می توانند کیفیت بینایی و دید خود را از طریق استفاده از عینک یا لنز ، در صورت صلاحدید پزشک ، به اندازه کافی بهبود ببخشند.

عینک ، لنز و درمان های لیزر چشم ، همگی دارای مزایای ویژه خود در کمک به بینایی صحیح می باشند ، ولی همگی آن ها ، محدودیت های خود را نیز دارند : عینک ها گران هستند و برای برخی فعالیت های خاص ؛ از قبیل ورزش های تماسی ، غیر کاربردی می باشند.

لنزها اغلب برای یک سبک زندگی فعال ، گزینه مناسب تری محسوب می شوند ، ولی عدم توانایی استفاده از آن ها در زمان شنا کردن یا خوابیدن ، می تواند چالش برانگیز باشد. جراحی لیزر چشم برای افراد دارای آستیگماتیسم شدید ، گزینه مناسبی به شمار نمی آید.

برای کمک به اصلاح بینایی ، شما تصمیم می گیرید تحت یک جراحی تخصصی چشم قرار بگیرید. جراحی برای بهبود نور چشم ، تحت عنوان جراحی درمان دید یا جراحی انکساری نامیده می شود و دو نوع اصلی جراحی لنز موجود می باشد ؛ کاشت لنزهای داخل چشمی فیکیک (PIOL) و جراحی تعویض لنزهای انکساری(RLE).

قبل از جراحی

  • قبل از جراحی ، یک قطره بی حسی برای بی حس کردن چشمان شما مورد استفاده قرار می گیرد. این به توقف احساس درد در طول روند ، کمک می کند. اگر عصبی هستید ، تزریق درون وریدی در بازو یا دست نیز برای ایجاد احساس آرامش در شما ، مورد استفاده قرار می گیرد .
  • وقتی داروی بی حسی استعمال شد ، جراح برش کوچکی را در سطح چشم شما ایجاد می کند.
  • لنزهای مصنوعی از طریق این شکاف با استفاده از یک ژل مخصوص در محل مناسب خود قرار می گیرند.
  • از آنجایی که برش ایجاد شده بسیار کوچک است ، بخیه مورد نیاز نمی باشد. جراح چشم در طول انجام روند ، با میکروسکوپ به چشمان شما نگاه می کند.
  • چشم شما با آب استریل و آنتی بیوتیک ، به منظور شستشوی ژل استفاده شده برای روند و به منظور ارتقا دادن بهبود و کاهش خطر عفونت ، شستشو داده می شود.

چرا کاشت لنز برای ما مناسب است ؟

در مواردی که کاشت لنز طبیعی با مشکل مواجه می شود. تعداد بالایی از توانایی های تمرکز چشمی از میان می رود. جهت ترمیم این ایراد می توان از چندین روش استفاده کرد که انتخاب هریک بایسته با در نظر داشتن شرایط و وضعیت بیمار تعیین شود.

  • تکنیک اول ، به کار گرفتن عینک می باشد. این روند برای آن دسته از عزیزان مورد استفاده قرار می گیرد که گستره دید دچار کاهش شده و نمره چشم ها تغییر کرده است. اما بر روی مواردی که جراحی آب مروارید را بر یک چشم انجام داده اند روشی مناسب به حساب نخواهد آمد.
  • تکنیک دوم ، استفاده از لنز های تماسی می باشد. این راه کار برای جراحی آب مروارید یک یا هر دو چشم کاربرد دارد. البته این روش برای نوزادانی که بایستی جراحی آب مروارید را انجام دهند ، ممکن است به سختی ممکن شود و روند مناسبی برای آنان نخواهد بود.
  • کاشت لنز آخرین تکنیک برای بهبود توانایی تمرکز چشم است که به روز ترین روش و ایده آل ترین پروسه برای بسیاری از بیماران به شمار می رود.

مدت ماندگاری کاشت لنز دائمی چقدر است ؟

این لنز ها از ماده هایی برای انسان ساخته می شوند که در طول سالهای عمر تجزیه نشوند و برای فرد کارآمد باشند. در نتیجه نیازی به تعویض نخواهند داشت. اما نتیجه درمان ممکن است بازگشت پذیر باشد و تغییر کند. اگر شما یکی از کاندیدای انجام این روند بوده و بعد از گذشت مدتی شاهد تغییر نتیجه به دست آمده شده اید. بهتر است بدانید که می توان در این وضعیت جهت ترمیم و بازسازی توانایی های تمرکز چشم مجدد لنز کاشته شده را تعویض کرد.

آیا کاشت لنز دائمی خطرناک است ؟

کاملا درست است که هر نوع جراحی ممکن است با درد همراه باشد. اما بعد از کاشت لنز عمدتا عارضه ای فرد را درگیر نخواهد کرد.

عمل کاشت لنز

همانطور که گفتیم ، این پروسیجر نوعی جراحی تلقی می شود که آن بدون نیاز به برداشتن لنز طبیعی چشم بیمار ، لنزی خارجی در داخل چشم او کاشته می شود و می توان گفت که این روش جزو رایج ترین روش های تصحیح و اصلاح عیوب انکساری چشم ( نزدیک بینی ، دوربینی و آستیگماتیسم ) به شمار می رود. در واقع عمل کاشت لنز در اتاق عمل انجام می شود ، اما در این جراحی نیازی به بستری شدن بیمار وجود نخواهد داشت. لازم به ذکر است که تا چند روز پس از عمل ، احساس درد جزئی ، وجود جسم خارجی در چشم ، حساسیت نسبت به نور ، ترشحات خفیف از چشم و اشک ریزی مختصر امری طبیعی و عادی به حساب می آید.

 

کاشت لنز

 

کاشت لنز برای چه افرادی مناسب است ؟

این پروسیجر برای افرادی که دچار نزدیک بینی یا دوربینی با شدت زیاد هستند و همچنین برای افرادی که ضخامت قرنیه کافی ، جهت اصلاح دید با لیزر را ندارند یک روش بسیار مناسب می باشد. بنابراین عمل کاشـت لنز ، برای افرادی که نمره چشم آن ها از محدوه قابل اصلاح از طریق جراحی های لیزری چشم همچون عمل لیزیک و لازک و غیره بالاتر است گزینه مناسبی خواهد بود.

مزایا کاشت لنز

  • نزدیک بینی به اندازه زیادی اصلاح می شود.
  • نسبت به روش لیزری ، عیوب انکساری را در شمار چشم های بسیار بالا بهتر درمان می کند.
  • در صورت عدم رضایت بیمار ، امکان خارج کردن لنز وجود دارد.
  • کیفیت قرنیه در این پروسیجر ، تغییر نمی کند.
  • برای عمل ، نیازمند تجهیزات زیاد نیست.
  • در مقایسه با عینک ، کیفیت دید بهتری ایجاد می کند.
  • در قرنیه های نازک نیز قابل استفاده است.

مراقبت های بعد از کاشت لنز

  • بیمار باید تمامی قطره ها و داروهایی را که پزشک برای او تجویز نموده ، مطابق دستورالعمل تعیین شده ، سر ساعات معین و به طور کاملا مرتب مصرف کند.
  • توجه داشته باشید که پانسمان قرار داده بر روی چشم بیمار در روز پس از عمل و هنگام معاینه و ویزیت توسط پزشک متخصص ، از روی چشم بیمار باز خواهد شد.
  • جهت حافظت از چشم بیمار در منزل ، جراح متخصص چشم یک محافظ شفاف از جنس پلاستیک را در هنگام اتمام عمل کاشـت لنز بر روی چشم بیمار قرار می دهد.
  • چشم پزشک بعد از جراحی ، بازه های زمانی معینی را جهت نوبت های ویزیت مشخص می کند ، بیمار باید حتما در این زمان های تعیین شده به چشم پزشک معالج خود مراجعه نماید.
  • دوش گرفتن و استحمام یک روز بعد از جراحی کاشـت لنز ، امکان پذیر می باشد و بیمار می تواند طبق روال معمول صورت خود را بشوید.
  • بیماران باید در صورتی که با هر یک از علائم ذیل روبرو شدند فورا با پزشک معالج خود تماس حاص نمایند :
  1. درد تشدید شونده
  2. حساسیت شدید نسبت به نور
  3. قرمزی چشم
  4. تاری دید

عوارض و خطرات

هر روند جراحی دارای خطرات و عوارض جانبی بالقوه ای می باشد که با انتخاب پزشک ماهر و چیره دست و همچنین رعایت نکات توصیه شده توسط ایشان می توان تا حد قابل توجهی آن ها را کاهش داد. به شما توصیه می شود ، درباره خطرات بالقوه و عوارض جانبی درمان ، قبل از هر جراحی با پزشک معالج خود مشورت کنید. اما در ادامه بعضی از عوارض احتمالی این پروسه را بررسی می کنیم. این عوارض در صورت انتخاب پزشک نامناسب ایجاد می شود:

  • امکان آسیب به اندوتلیوم قرنیه و در نتیجه از دست رفتن شفافیت آن وجود دارد.
  • امکان ایجاد آب سیاه (توجه داشته باشید که افراد نزدیک بینی ، بیشتر در معرض بیماری آب سیاه هستند. از این رو برای جلوگیری از این عارضه ، در انتخاب پزشک خود دقت کافی داشته باشید.)
  • لنز در مرکز قرار نگیرد (در صورتی که مرکز لنز با محور بینایی منطبق با هم نباشند ،ممکن است عیوب انکساری بیمار ، کامل رفع نشود یا بیمار دچار آستیگماتیسم شود.
  • امکان طولانی شدن دوره نقاهت در این پروسه عمل نیز وجود دارد. ( گاهی از چند هفته تا چند ماه این نقاهت طول می کشد.)

انواع لنزهای داخل چشمی به جهت اصلاح ضعف های شدید

لنزهای دائمی که در عمل کاشت لنز مورد استفاده قرار می گیرند ، دارای فرم های متنوعی می باشند که به بررسی ویژگی های آنها می پردازیم :

لنز دائمی تک کانونی یا مونوفوکال : از شایع ترین لنزهایی که در جراحی کاشت لنز استفاده  می شود ، لنزهای تک کانونی است. دقت داشته باشید که عدسی طبیعی چشم به افراد کمک می کند تا روی یک نقطه به خوبی تمرکز داشته باشد اما در لنزهای مصنوعی این ویژگی وجود ندارد. در واقع تمرکز لنزهای مصنوعی تنها بر یک فاصله ثابت می باشد. برخی افراد اشیایی که در فاصله های دور قرار گرفته اند ، را می بینید ، اما در فاصله نزدیک به عینک نیاز دارند. از این لنزها برای اصلاح دوربینی و یا نزدیک بینی استفاده می شود. متقاضیان با کمک کاشت لنزهای تک کانونی ، می توانند به درمان مواردی همچون نزدیک بینی ، آب مروارید ، دوربینی ، پیرچشمی ، مونویژن ، آستیگمات و غیره بپردازند.

لنز چند کانونی : این لنزها همانند عینک هایی می باشند که عدسی آنها دو کانون متفاوت دارد از این رو نیز با کمک آن ها می توان اشیا را در فاصله های متفاوت مشاهده کرد. البته برای کاشت لنز در این متد دقت داشته باشید که امکان دارد اشخاصی در ابتدای این پروسه درمانی ، به چند کانونی بودن عادت نکنند و برای دید طبیعی چندین ماه صبر کنند. در استفاده از این لنزها ممکن است تا مدت ها در هنگام شب هاله ای نور مشاهده شود که به مرور زمان برطرف خواهد شد که البته این مشکل در لنز های تک کانونی وجود ندارد. در انتخاب نوع لنز برای کاشت ، می بایست عوارض هریک از آنها را بدانید تا در انتخاب آن ها ، دیدی بازتر داشته باشید. از جمله مهم ترین مزایای لنزهای چند کانونی ، عدم استفاده از عینک مطالعه برای دید نزدیک است اما دقت داشته باشید که نمی توان از لنزهای چندکانونی برای درمان آستیگماتیسم کمک گرفت.

نکته !

برای جلوگیری از عوارض احتمالی در کاشت لنز ، پیشنهاد می دهیم در انتخاب کلینیک و پزشک خود بسیار دقت داشته باشید. نورنگاه یکی از بهترین کلینیک چشم پزشکی کرج ، با بهره گیری از متخصصین برجسته در زمینه خدمات سلامتی و زیبایی چشم ، در جایگاه پیشتازان این عرصه قرار گرفته است.

سخن آخر

همانطور که خواندید در این مطلب درباره جراحی کاشت لنز صحبت کردیم ، همچنین فواید و عوارض احتمالی آن را نیز بررسی کردیم. برای آن که اطلاعاتی را از دست نداده باشید ، پیشنهاد می دهیم با کلینیک فوق تخصصی و جراحی چشم نورنگاه تماس حاصل کنید و سوالات خود را به طور کامل جویا شوید.

تماس با کلینیک